tiistai 4. helmikuuta 2014

Raakatacot: raakariisi, mango salsa ja guacamole

Tässä taas loistava vaihtoehto sen perinteisen salaatin tilalle ja näitä on kiva napostella hyvässä seurassa. Tästä videosta sain inspiraatiota ja tein oman version: http://www.youtube.com/watch?v=1gjIM1Z8-BE. Tein salaatinlehtien täytteeksi raakariisiä, guocamolea ja mango salsaa.


Raakariisi:

1 kukkakaali
1/2-1 sitruunan mehu
3 sellerin vartta
ruohosipulia
persilijaa

Tee raakariisi kahdessa tai useammassa erässä tehosekoittimessa. Pilko kaikki ainekset ennen kuin sekoitat ne tehosekoittimessa hienoksi rakeeksi.

Mango salsa:

1 mango
3 tomaattia
1/2 chili

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa hienoksi. Voit myös pilkkoa osan tomaateista ja mangosta paloiksi ja lisätä lopuksi joukkoon.

guacamole:

1-2 avocadoa
1/2 kesäkurpitsa
2 sellerin vartta
1/2 sitruunan mehu
basilikaa

Sekoita ensin kesäkurpitsa ja selleri tehosekoittimessa. Lisää avocado, sitruunan mehu ja basilika. Sekoita kunnes seos on haluamasi näköinen.




Voit kääriä täytteet salaatin lehtien sisään ja lisätä haluamiasi täytteitä kuten paprikaa ja maissia. Salsaan ja guacamoleen on myös kiva dippailla vaikka kurkun ja porkkanan paloja.

3 kommenttia:

  1. Oi ihanaa, että raakavegaaniblogeja on suomenkielisenäkin ja vieläpä 80-10-10 -ruokavaliolla!! :D Kai olet seurannut Freeleen blogia? Siitä saa myös hyviä ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että on muitakin kiinnostuneita! Olen sitäkin joskus lukaissut ja paljon saan ideoita youtubista muilta jo kokeneemmilta raakaruokailijoilta.

      Poista
  2. Kiitos, lisäsin blogini Etsireseptiin. Toivottavasti se tuli näkyviin.

    VastaaPoista