maanantai 9. kesäkuuta 2014

3 hedelmäistä kastiketta/dippiä avocadolla

Tässä kolme herkullista kastiketta/dippiä avocadolla. Niitä voi käyttää salaatinkastikkeena tai dippinä. Voit pilkkoa viipaleita kesäkurpitsasta ja kurkusta raakasipseiksi. Raakasipseille sopii parhaiten kermainen avocadodippi ja salaattiin taas kaksi ensimmäistä kastiketta.


Appelsiini-avocadokastike:


2-3 appelsiinia
1/2-1 avocado

Mehusta appelsiinit ja blendaa avocadon kanssa.


Mango-avocadokastike:


1 mango
1/2-1 avocado
3 ruokalusikallista sitruunan mehua

Blendaa kaikki ainekset.


Kermainen avocadodippi:


1 avocado
1/2-1  kesäkurpitsa
2 kourallista babypinaattia
5 basilikan lehteä

Kuori kesäkurpitsa ja avocado. Blendaa kaikki ainekset. Saat suolaisuutta lisäämällä sitruunan mehua ja sellerin varren.


4 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Mulla olisi kysymys: ostatko ruokasi tavallisesta ruokakaupasta (Prisma/Citymarket/jne) ja kuinka usein? Kuinka paljon rahaa sulla menee viikossa ruokaan? :) Mulla menee hedelmä- ja kasvisostokset aina niin kalliiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan tavallisista kaupoista lähes kaiken ja kyttään aina tarjouksia. Nyt on esimerkiksi ollut melonit joka viikko tarjouksessa eri kaupoissa, joten se on vakio aamiainen mulle. Rahaa kyllä menisi enemmänkin, mutta arviolta käytän 60-100 euroa viikossa, tosin en laske kuluja kovin tarkkaan. Nyt kesällä myös kasvatan itse kaikennäköstä, joten satoa alkaa jo tulemaan. Marjat saan myös ilmaiseksi. Ja tomaatit ja kurkut saan myös tutulta. Nyt ollaan kavereiden kanssa mietitty että jos kävisi tukussa, kun yksi meistä on yrittäjä ja saisi tukkukortin.

      Poista
  2. Huippua että Suomestakin löytyy 80/10/10 blogeja! Oletko harkinnut youtubekanavan perustamista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, olen sitä miettinyt ja aion sen aloittaakin mutta ajatuksena oli tehdä se englanniksi. En tiedä onko suomenkieliselle hirveästi kysyntää.. Mutta video projekti on jo suunnittelu asteella :)

      Poista