lauantai 14. joulukuuta 2013

Jouluinen raakavegaani piirakka

Joulu lähestyy ja testauksessa oli raakapiirakka pikkujouluihin. Raakareseptejä on hauska kehitellä koska niitä on lähes mahdotonta pilata ja aineksia voi aina vaihdella fiiliksen mukaan. Tässä pirakassa on vain kolmea raaka-ainetta ja mausteena kanelia.

Raaka-aineet:

Pohja

2/3 taateleita (Lajikkeella ei väliä, mutta mahdollisimman tuoreita. Tähän aikaan vuodesta tuoreet taatelit löytyy hedelmäosastolta)
1/3 pekaanipähkinöitä
kanelia
Suhdetta voi muuttaa, mutta tällä ohjeella piirakka lähti helposti irti vuoasta.


Täyte

persimmon hedelmiä (normaalikokoiseen vuokaan riittää noin 3-5)
kanelia (kaneli muuttaa hedelmän oranssia väriä hieman rusehtavaksi joten sitä voi halutessa käyttää vain pohjaan)

Tee ensin pohja laittamalla taatelit, pähkinät ja kaneli tehosekoittemeen. Painele valmis seos vuokaan. Täytteen voi tehdä blenderillä,  sekoittaen hedelmät ja kaneli tasaiseksi. Laita valmis piirakka mielellään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Persimmon on parhaimmillaan kun se on täysin pehmeä ja hillomainen joten ne kannattaa ostaa jo viikkoa ennen kypsymään.

Pohja on paineltu ohueksi.

Valmiin kakun voi koristella kookoshiutaleilla. Piirakka tuntui maistuvan kaikille joten onnistunut lopputulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti